Nem, most nem gyilkosságról, vagy valami efféle szörnyű cselekedetekről van szó, hanem pont az ellenkezőjéről, egy olyasfajta példamutató magatartásformáról, amit minden ember irigyelhetne.

Mohamed Bzeeknek az ember, akinek becsületre méltó ténykedését a fél világ leutánozhatná, azonban többségüknek mégsem lenne hozzá mersze. Hogy miről is van szó?

Egészen pontosan arról, hogy Mohamed Bzeek, az olyan gyógyíthatatlan beteg és árva gyerekeknek ad otthon, akik fél éven belül elhagyják földi életüket. Mindezt pedig azzal a céllal, hogy utolsó hónapjaikat a lehető legkörülményesebben tudják eltölteni. Mondani sem kell, hogy ennek az embernek van a legnagyobb szíve, és a legerősebb lelke a világon. Nagyon sokan nem tudnák leutánozni a hivatását, hiszen lelkileg a legmegterhelőbb feladatot választotta magának, de ezért is oly példamutató a viselkedése.

Szegény, árva gyerekeket a szülők és az orvosok is cserben hagyták, ezért is állt sarkára Mohamed, és vette -szó szerint- kezébe a betegeket. Kora reggeltől késő estig, a nap minden percében velük van, és megpróbálja a legemlékezetesebbé, és a legfájdalommentesebbé tenni fogadott gyermekei életét.

Cselekedeteinek a hátterében az húzódik meg, hogy hasonló sorson kellett keresztülmennie. Felhalmozódott családi problémái voltak, felesége a kelleténél előbb távozott, illetve 62 évesen vastagbélrákot állapítottak meg nála. Ő azonban nem adta fel, nem adta meg magát a sok negatívumnak, hanem ezekből erőt merítve új életcélt talált magának, ami az alábbi videón is megtekinthető: