Napjainkban, sajnálatos módon az embereknek egyre kevesebb türelmük van. Ez fogható a felgyorsult és stresszel teli életmódra, azonban mindenhol van egy határ, amit nekünk, most itt kell meghúznunk: Bele kell gondolnunk embertársaink munkájába is, főleg ebben a nagy nyári hőségben.

Mikor épp Balatonon nyaralunk, végre kizökkenünk a megszokott szürke hétköznapokból. Megpróbálunk ellazulni, pihenni, és a legmesszebbről elkerülni a munkával kapcsolatos tevékenységeket. Azonban a türelmünk ekkor is vészes, hiszen mit csinálunk, mikor nyaralunk? Eszünk, méghozzá sokat, és a türelem hiányából és az éhség ötvözetéből keletkezik a baj, a meg nem értettség.

Kígyózó sor áll, szinte majdnem mindegyik balatoni büfénél, amire az emberek többsége morcosan, illetve felháborodottan reagál, bele sem gondolva, hogy az ott dolgozóknak milyen körülmények között kell sütniük-főzniük. Ebből az okból kifolyólag az egyik büfé tulajdonosa a sarkára állt, és kiragasztott a vendégek számára egy figyelemfelhívásos cetlit, amin a következő állt:

„Tisztelt Vendégeink! Dolgozóink 58-63 fokos konyhában dolgoznak!! Ezért óránként 10 perc szünetet adok nekik!! Ha ez a sorállás rovására megy is, mivel Ők is emberek!! Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!! További jó szórakozást, és pihenést kívánunk!!”

Ez pedig egy példamutató magatartás, amit több büfé tulajdonosa is elleshetne. Nem csoda, ha kicsit lassabban megy a munka ekkora hőségben. Legyünk egy kicsit türelmesebbek, és adjunk hálát, hogy legalább a Balatonon kell várnunk, és nem a munkahelyünkhöz közel pékségben.

Forrás