Ma derülnek ki a felvételi ponthatárok, természetesen idén is népszerű jelentkezési célpont volt a Pécs Tudományegyetem. 2021-ben összesen 101.844 diák jelentkezett a magyar egyetemekre, ők izgulhatnak ma estig, hogy bekerültek-e a kívánt helyekre. 

Ami mindenképp jó hír, hogy Pécsett idén már nem marad el a szokásos Pont Ott Parti. A tavaly csak online formában megtartott eseményen tehát újra együtt izgulhatnak a diákok, akik estére remélhetőleg egyetemistákká válnak. A Facebook-esemény leírása szerint izgalmas Kari kitelepüléssel, játékokkal, nyereményjátékokkal, kóstolható frissítőkkel és számos meglepetéssel készülnek. A program délután 5 órakor kezdődik, majd estig interaktív játékokkal és információszolgáltatásokkal várják a reménybeli hallgatókat.

A ponthatárokat este nyolc óra után hozzák nyilvánosságra a szeptemberben induló szakok esetében. A pécsi főtéren kivetítőn jelennek majd meg a pontszámok, de a Felvi.hu felsőoktatási portálon és az E-felvételiben is megjelennek. Azok a jelentkezők, akik megadták a mobiltelefonszámukat, sms-ben is értesítést kapnak az eredményekről.