Az orszagszerte.at ma megjelent írásában mutat rá arra, hogy a lélegeztetőbizniszen profitáló cég vette meg a Baranya megyében található orfűi aquaparkot.

„Kiderült, ki az új tulajdonosa az orfűi aquaparknak. A Pécs közelében található, népszerű strand tavaly nyáron már nem fogadott vendégeket, mert a hírek szerint egy kormányközeli vállalkozó kezébe került. Akkor azonban még a liciteljárás sem folyt – mostanra viszont már lezajlott, és a nyertes neve is napvilágra került. A vevő nem más, mint Schimicsek Tibor, az V. kerületi ingatlanbizniszek egyik jól ismert szereplője, aki cégével a fel nem használt lélegeztetőgépeket is tárolta raktárában. „

– olvasható az írásban.

Az orfűi létesítmény ajtaján már évek óta virít a ZÁRVA tábla. A parkoló üres, és üresen konganak a létesítmény melletti szolgáltató egységek, éttermek. A Mecsek egyik legszebb részén található strand a bezárás előtt a megye talán legnépszerűbb strandja volt, majd pusztulásra ítéltetett.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő már 2020-ban árverésre bocsátotta az ingatlant, de nem akadt vevő a létesítményre. Most egy budapesti ingatlannal egy csomagban hirdették meg az orfűi aquaparkot.

„Az e-árverés oldalon található hirdetmény szerint a Budapest Akadémia utca 5. szám alatt (V. kerület Lipótváros) található, használaton kívüli, műemléki védettségű irodaházzal együtt hirdették meg az orfűi strandot 5 119 837 000 forint kikáltási áron. A licitnapló szerint 3 ajánlat érkezett, ebből az utolsó május 26-án: a vevő 5 139 837 000 forintért ütötte le az ingatlanokat.

– olvasható az orszagszerte.at oldalon.

Forrás: orszagszerte.at