Az oroszországi Zabaykalsky-régióban történt heves esőzések miatt összeomlott egy vasúti híd. A híd a transzszibériai vasúti hálózat Kuenga-Ukurey közötti szakaszában található – jelentette az orosz sürgősségi minisztérium regionális irodája.

Egy, az orosz transzszibériai vasút részét képező vasúti híd az esőzések miatt omlott össze, amelynek következtében a Szamara – Vlagyivosztok személyvonat késése várható a térségben

„2021. július 23-án, 09:00 órakor információ érkezett az Orosz Vasút ügyeletesétől, hogy a transzszibériai vasúthálózat Kuenga-Ukurey futóvonalán erős csapadék után egy vasúti híd omlott össze”

– áll a közleményben.

Szerencsére halálesetről vagy súlyos sérülésről nem szól a jelentés, de arról igen, hogy a vonatközlekedés mindkét irányban leállt.

A mentőszolgálatot és az Orosz Vasút sürgősségi brigádjait kiküldték. A Szamara – Vlagyivosztok személyvonat késése várható.

A Zabaykalsky régiót csütörtökön eddig sosem látott, súlyos áradások sújtották. A legfrissebb jelentések szerint mintegy 650 házat árasztottak el az árvíz szerű esőzés. A transzszibériai vasúti híd mellett még öt autóhíd megrongálódásáról szóltak a hírek.

Forrás: tass.com

Fotó: pixabay.com