Hosszú távon, egészen 2037-ig számol a Magyar Nagydíjjal a Forma–1 a versenynaptárban. Dr. Palkovics László a Stefano Domenicalival való megállapodásról, Gyulay Zsolt a Hungaroring felújításáról nyilatkozott az M4 Sportnak.

Idén már 36. alkalommal látja vendégül a Forma–1 mezőnyét a Hungaroring. A naptár egyik legrégebbi helyszínének számító magyar pálya jelenlegi szerződése – a múlt évi zárt kapus esemény miatti egyéves hosszabbítás után – 2027 végéig szól a sorozattal. Ám mint azt Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, valamint Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója az M4 Sportnak elmondta, a hétvégén a 2037-ig való hosszabbításról állapodtak meg Stefano Domenicalival, a Forma–1 elnökével.

„Domenicali úrral a Hungaroring, illetve a Magyar Nagydíj jövőjéről beszéltünk, és megállapodtunk abban, hogy hogy néz ki az elkövetkező tíz évnek a finanszírozása 2032-ig” – mondta Palkovics László az M4 Sport riporterének, Szeleczky Ádámnak.

„És megállapodtunk abban is, hogy a következő öt évre, tehát 2032 és 2037 között kifejeztem azt a szándékunkat, hogy szeretnénk versenyt rendezni. Ő pedig ezzel egyetértett, és azt mondta, hogy akkor megállapodtunk. Ez azt jelenti, hogy legalább 2037-ig Forma–1-es versenyt fogunk rendezni Magyarországon.”

Ahhoz, hogy a Hungaroring a következő 15 évben is a Forma–1 állandó helyszíne lehessen, Gyulay Zsolt szerint elengedhetetlen a pálya kiszolgáló épületeinek alapos felújítása. A vezérigazgató szerint a mostani megállapodás e folyamatokat is felgyorsíthatja, így sor kerülhet a boxépület és a lelátók rekonstrukciójára is. „Azt lehet mondani, hogy a kapcsolat nagyon jó. Még álljuk a sarat ezen az infrastruktúrán, de remélhetőleg, ezek a jó hírek, amik most bejelentésre kerültek, felgyorsítják a mi ügyeinket is” – fogalmazott Gyulay.

A teljes cikk itt olvasható el.