Az Idő (eredeti címén Old): Egy trópusi nyaraláson lévő család felfedezi, hogy az eldugott tengerpart, ahol néhány órán át pihennek, valahogy gyors öregedést okoz nekik, és az egész életüket egyetlen napra csökkenti…

Ez a horror film, nem az egyszerű rémisztő filmek kategóriájába sorolandó, ugyanis most nem egy világvégéről, vagy zombi apokalipszisről van szó, hanem kifejezetten a társadalmi mondanivalókat feszegeti, vagyis üzen az emberiségnek. De vajon mit?

A történet:

  • Egy csodának indult családi nyaralás valahol a trópusokon, remek szállodában és kedvező áron. Apuka, anyuka, két testvér, pálmafás szálloda, meleg tenger és teljes kiszolgálás – kész álomhajó.
  • A szálloda gáláns vezetője még azt is felajánlja a látszólag összetartó, valójában válság előtt álló kis családnak, hogy elmehetnek egy VIP-öbölbe, ahol világsztároknak kijáró partszakasz várja majd őket. Így is lesz, a transzferhez aztán csatlakozik még két család és előkerül egy tényleg világsztár is. A barátnője már nem…
  • A kis öblöt sziklás partfal övezi és le is zárja. Az álomnyaralás szinte percek alatt kezd rémálommá válni. Kiderül, hogy valamiért más itt az idő múlása, a kisgyerekek szinte órák alatt felnőnek, egymást követik a drámai események.

Az öböl egy öregítő időgépként működik és eluralkodik a pánik.

A történet lenyűgöző, hiszen ki ne borzongna abba bele, hogy az egyik pillanatban 4 éves majd a következőben 40, másnap reggelre pedig már nincs foga és ősz a haja.  

A film előzetese:

Forrás és kép