Hétvégén rendezik meg a 27. Sokac Babfőző Fesztivált Mohácson. A Mohácsi Sokacok Olvasókörének tagjai által életre keltett fesztivált hagyományosan augusztus első hétvégéjére szervezik meg. A mohácsi népi és nemzetiségi hagyományokat felelevenítő Babfőző fesztivál célja a sokac kulturális élet és gasztronómia bemutatása.

A rendezvény augusztus 7-én 14.00 órakor indul a tűzgyújtással, majd 16 órakor megnyitóval folytatódik a Sokac Negyed utcáiban, miközben megkezdődik hagyományos technikával az agyagedényben történő babfőzés. A gasztronómiai ízek mellett kulturális bemutatók is helyet kapnak, a kézműves bemutatókkal egyetemben, illetve kirakodóvásárra is sor kerül a Kazinczy utcában. Az este utcabállal zárul, ahol a JUICE Team zenekar szolgáltatja majd a talpalávalót.

A rendezvényen való részvétel védettségi kártyához kötött, illetve asztalt is kell foglalni a nagy érdeklődés miatt. Utóbbira a mohácsi Sokackörben vagy a 20/262-0992-es telefonszámon, Fehér Juditnál lehetséges. Azok számára, akiknek nincs foglalása, korlátozott számban elérhető lesz a hagyományos sokacbab, így ők is meg tudják kóstolni a rendkívül finom ételt.

Forrás: Mohacs.hu

Kép: Mohácsi Sokacok Olvasóköre Facebook