Egyáltalán nem értek egyet a vakcina-ellenesekkel, és azokkal akik nem oltakoztak. Felelőtlennek, tudománytalannak és túlzóan vakmerőnek gondolom a tettüket, ahogy azt is hiszem, hogy egy világjárvány során fontos, hogy kollektíven vegye ki a részét mindenki a vírus megállításában. Azonban elfogadom a döntésüket, hiszek abban, hogy az ember maga rendelkezik a saját testével, és csak azért hátrány nem érheti őket, hogy nem adatták be a védőoltást.

Azt is értettem, és megértettem, hogy amíg nem volt elegendő vakcina Magyarországon és szerte Európában, miért kellettek a sok esetben diszkriminatív intézkedések: hiszen az egy dolog, hogy mindenki úgy védekezik, vagy épp nem védekezik, ahogy akar, azonban másokat veszélynek nem tehet ki. Amíg nem volt elegendő vakcina, addig értelemszerűen védeni kellett azokat, akik vártak a sorukra, s mivel az oltatlanok jó eséllyel lehettek vírus-terjesztők is, így nem volt értelmetlen, hogy különbséget tettek államok oltott és nem oltott emberek között. Azonban ennek akkor, és ott meg kell szűnnie, amint lesz elérhető számú vakcina, mindenki számára, aki be akarja adatni azt magának.

Magyarországon és Európában pedig immáron van elegendő oltóanyag mindenki számára. Aki vakcináció által szeretett volna védetté válni, mostanra megtehette. Így a diszkriminatív intézkedéseket be kell rekeszteni. Gondolok itt mindenre, amihez vakcina-útlevél kell, legyen szó bulikról, rendezvényekről, vagy külföldi utazásról.

Ezekre az intézkedésekre a rendkívüli helyzet miatt volt szükség, azonban a rendkívüli helyzet – hála az orvosoknak, tudósoknak – véget kell, hogy érjen.

Ahogy az oltott és nem oltott emberek közti különbségtételnek is.