Kész a PEAC-Pécs női kosárlabda csapat kerete, alább mutatjuk a klub erről szóló hivatalos közleményét!

Hamarosan újra pattog a kosárlabda a Lauberben, augusztus 9-én megkezdi felkészülését a több értékét megtartó, de egy egészséges vérfrissítésen áteső csapatunk a 20121/2022-es idényre. Nézzük, kik szerepelnek klubunk mezében!Mint arról nemrégiben beszámoltunk, az Európa Kupában selejtező vár Csirke Ferenc, Szentendrei Áron vezette együttesünkre, ennek megfelelően igyekeztek kialakítani a szakemberek a felkészülés programját. Ami a PEAC-PÉCS-et illeti, a keretünk természetesen véglegessé vált a nyár során, és úgy alakult, hogy a rutinos magyarjaink és a Rátgéber Kosárlabda Akadémián pallérozódott kiválóságaink mellett négy légióssal vágunk neki az új szezonnak.

A tavalyi keretünkből távozott két légiósunk, Tijana Andusic, aki szögre akasztotta a kosárlabda cipőjét a szezon után, és Paula Strautmane, aki a korábbi EK ellenfelünknél, a spanyol Cadi La Seu csapatánál folytatja. Máshol kezdi az új idényt Sánta Petra, Habling Lara, Szücs Luca, Hegedűs Rebeka és Milica Vojinovic is. Kaposi Pálmával sem találkozhatnak a szurkolók az őszi idénytől. Az idény végén sérülése miatt kieső csupaszív, harcos játékosunk úgy döntött, felhagy a kosárlabdával. Az amerikai egyetemi évei után a 2019/2020-as idényben Pécsre visszatérő Kaposi Pálma fájó szívvel búcsúzik: – Mindent beleadtam a kosárlabdába, hatalmas szenvedélyem ez a sportág, de most úgy érzem itt az ideje tovább lépnem – árulta el a játékos. – Nagyon hálás vagyok a családomnak a rengeteg támogatásért, a csapattársaimnak a felejthetetlen pillanatokért, a PEAC stábjának a profizmusért és nem utolsó sorban a szurkolóknak a buzdításért, akik igaz a Covid ideje alatt nem tudtak kijönni a meccseinkre, de lélekben mindig ott voltak velünk. 2013-ban itt kezdtem pályafutásomat az NB1-ben, és most itt is fejezem be, hű maradva a fekete-fehér színekhez.

Továbbra is számítunk Nikola Dudásovára és a korábban bejelentett két amerikai légiós, Tyaunna Marshall és Chelsea Nelson mellé negyedikként csatlakozik a 195 cm magas, 28 esztendős szerb Ivana Brajkovic, aki a magas posztokon jelent majd segítséget csapatunknak. Korábban légióskodott Csehországban, Spanyolországban és Németországban is, a tavalyi idényt pedig hazájában, Szerbiában töltötte.

A PEAC-PÉCS felnőtt gárdája az alábbi kerettel vág neki a 2021/2022-es NB I A csoportos szezonnak: Sarok Nikolett (csapatkapitány), Kiss Virág, Wentzel Nóra, Szücs Réka, Nikola Dudásová, Tyaunna Marshall, Chelsea Nelson, Ivana Brajkovic, Ilina Selcova, Bojtár Boglárka, Laczkó Sára, Kötő Luca, Olawuyi Adenike, Csényi Anna. A 14 fős felnőtt keretünk nyolc Nemzeti Kosárlabda Akadémián pallérozódó játékossal vág tehát neki az új idénynek.