Politikusokat általában a teljesítményük, az emberekhez való hozzáállásuk, a tehetségük, tudásuk által értékelünk, azonban – legyünk őszinték – van egy másik szempont, ami alapján választhatunk. Ez pedig a szépség, amely ugyan relatív, de mégiscsak érdekes lehet, hogy melyik magyar politikust tartják a legszebbnek a választók. Tegyük hozzá: a jó kiállás, a csinos megjelenés legalább annyira fontos tulajdonság egy politikus számára, mint a jó szónoki képességek, vagy a meggyőzés képessége.

Lássuk a legszebb magyar politikus hölgyeket, a cikk végén pedig szavazzanak ízlésüknek megfelelően!

Szentkirályi Alexandra

Budapest korább alpolgármestere, jelenlegi kormányszóvivő végzettségét tekintve jogász, egy gyermek édesanyja. 33 éves, politikai értelemben véve még roppant fiatal, és azért legyünk őszinték: jobb őt nézni a kormányinfókon, mint elődjét, Hollik Istvánt.

Demeter Márta

Az LMP országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese, politológus. 38 éves, szintén egy gyermek édesanyja sokak szerint az egyik legcsinosabb parlamenti képviselő az országban.

Donáth Anna

A Momentum EP-képviselője végzettségét tekintve politológus és szociológus, 34 esztendős. Vele egyébként interjút is készítettünk már, melyet ITT olvashat el.

Juhász Hajnalka

Magyar jogász, szakpolitikus, a KDNP alelnöke, országgyűlési képviselője, a Külügyi Bizottság alelnöke, 41 esztendős.

Potocskáné Kőrösi Anita

A Jobbik országgyűlési képviselője, 40 éves közgazdász, két gyermek édesanyja.

Cseh Katka

Donáth Anna után egy újabb „Momentummos-lány”, szintén EP-képviselő, végzettségét tekintve orvos, nem rég ünnepelte 33. születésnapját. A vele készült interjúnkat is elolvashatja itt.

Dúró Dóra

A Mi Hazánk képviselője, akivel nem árt vigyázni, könnyen ledarálja azt, ami neki nem tetszik. 34 éves, négy gyermek édesanyja.

Nincs más hátra, mint a szavazás!