Nem titok, hogy a tudósok évtizedek óta, többfajta módszer segítségével próbálják megfejteni, hogy vajon egyedül vagyunk-e az univerzumban vagy sem. A legújabb elmélet szerint, valószínű, hogy rosszul közelítettük meg az adott témát.

Bonyolult, de mégis izgalmas feltételezéssel állt elő a kvantumfizika egyik kiemelkedő alakja, az Imperial College London professzora. Terry Rudolph a Vice cikke szerint lényegében azt vetette fel, hogy az univerzum egy óriási kommunikációs csatornaként működhet, amit földönkívüli életformák (ha vannak) régóta használhatnak. Tulajdonképpen úgy, mintha egy óriási csevegőprogramban lennének. Az elmélet alapját a kvantumfizika és a kvantuminternet adja. Rudolph maga elmélyült kutatója a témának, emellett társalapítója a PsiQuantum nevű startupnak. A cég skálázható, fotonikus kvantumszámítógép építésén dolgozik. Ez utóbbi nagyon hasonló a Google és az Intel alkalmazott kvantumeszközökhöz, de Rudolphék találmánya elsősorban fényt használ az ion-alapú rendszer helyett. – írja a hvg.hu

A kutató véleménye és kutatásai eredményei alapján megállapítható, hogy ez a fajta felépítés még előnyösebb is, mint a hagyományos, sőt, egy további kutatás kimutatta, hogy, akár távoli adatküldésre is felhasználható.

Ezenfelül a szakértők nem tartják valószínűnek azt, hogy az emberiség valaha is belehallgathatna egy ilyen kommunikációs adatfolyamba (természetesen kiemelten csak feltételezve, hogy HA egyáltalán létezik ilyesmi), aminek épp a kvantumszámítógép, illetve az általa nyújtott internet biztonságossága az oka. A kvantumrészecskék ugyanis a legkisebb változás hatására is képesek megváltoztatni az alakjukat, illetve végeredményben az általuk hordozott információt.

Forrás