Szakács László és Keresztes László Lóránt az előválasztáson ellenfelek lesznek, azonban a DK által támogatott egykori komlói alpolgármester a jelek szerint is beállt Keresztes javaslata mögé.

Az LMP frakcióvezetője még júliusban vetette fel, hogy legyen közvetlen buszjárat Komló és Orfű között, az ügyben a Volánbuszt, és az érintett települések önkormányzatait is megkereste. A Facebook poszt alatti kommentekből is kiderül, hogy a komlóiak nagyon szeretnének – legalább nyaranta – közvetlenül eljutni a megye legnépszerűbb üdülőhelyére.

Keresztesék egyébként – lakossági megkeresések miatt – már június 30-án levelet írtak a Volánnak és a két település polgármesterének, a Volán válaszolt is, ígéretet tett, hogy megvizsgálják a lehetőségeket, az egész folyamat már elindult a Volán is felveszi a kapcsolatot az említett önkormányzatokkal. Ha a társaság és az utasok is úgy akarják, akkor ez egy boldog történet lehet.

Ennek fényében talán nem is csoda, hogy a népszerű kezdeményezést a körzet másik országgyűlési-képviselő aspiránsa, Szakács László is átvette, nagyjából két héttel később.

Az Szakács posztjából nem derült ki, hogy Keresztes javaslata mögé állt be, esetleg jobb ötlet híján a sajátjaként próbálta meg eladni az LMP politikusának a javaslatát, vagy csak szimplán lemaradt arról, hogy egy képviselő társa a témában már hetekkel megelőzte őt.

Mindenesetre reméljük, hogy így, hogy már kettő országgyűlési képviselő is szeretne Komló és Orfű között közvetlen buszkapcsolatot, a Volán is lépni fog.