Hat félmeztelen férfi holttestét találták lógva csütörtökön egy mexikói hídon az észak-mexikói Zacatecas állam azonos nevű székhelyén, egy hídon – nyilatkozta az MTI.

Erről a közel sem megszokott és hátborzongató esetről a mexikói média is beszámolt. Elképzelhető, hogy a bűncselekmény az országban egymással háborúzó drogkartellekkel áll összefüggésben. A tények szerint amúgy sem volt minden rendben a bűntett helyszínén Zacatecast államban, ugyanis az elmúlt hónapokban komoly erőszakhullám sújtotta a területet, azon okból kifolyólag, hogy a Sinaloa kartell és legfőbb riválisa, a Jalisco Új Nemzedék Kartell, a CJNG a kábítószerkereskedelmi útvonalak ellenőrzéséért háborút folytat egymással.

Az itt háborúzó bandák „szokása”, hogy igyekeznek egymáson túltenni és gyomorforgatóbbnál gyomorforgatóbb erőszakos gyilkosságot elkövetni a másik banda tagjaival, amit közszemlére tesznek.

Idén nyáron, 2021-ben június vége óta 11 felakasztott embert találtak az államban különböző hidak alatt. Egyes holttestekhez fenyegető leveleket is mellékeltek a bűnözők. Továbbá eddig 536 embert gyilkoltak meg csak ebben a tagállamban, ami 57%-os növekedés a tavalyi év azonos időszakához képest.

Forrás