A tanévkezdés közeledtével az iskolákban is lehetőséget biztosítanak a 12 év feletti diákok oltására azoknak, akik valamilyen oknál fogva az interneten nem tudnak időpontot foglalni – írja a kormányzati tájékoztató portál.

Kihangsúlyozták azt is, hogy Magyarország jutott el az elsők között oda, hogy már a 12-15 évesek is megkaphatják az oltást. Erre pedig a szülők tudják regisztrálni gyermekeiket június óta. Hozzátették: „az oltás Pfizer-vakcinával történik, az iskolaorvosok és háziorvosok bevonásával.”

A kormány célja, hogy az iskolák jelenléti oktatás keretein belül kezdhessék meg és fejezhessék is be a tanévet. Ugyanis a gyermekeknek és szüleiknek is ez a legkézenfekvőbb.

Az iskolák a napokban elektronikus úton értesítik a szülőket az iskolai oltás lehetőségéről. A szülőnek legkésőbb augusztus 25-éig kell visszajeleznie az iskolának, hogy kéri vagy nem gyermekének az oltást. Amennyiben kérik az oltást, akkor a 18 év alatti diáknak magával kell vinnie a kitöltött szülői nyilatkozatot, a 18 évet betöltött diáknak pedig a jelentkezési lapot. Ezeket a dokumentumokat a szülők emailben megkapják.

A kormányzati portálon azt is hangsúlyozták, hogy a 12-17 éves korosztályban eddig már csaknem 200 ezer diák regisztrált az oltásra és ennek 81%-a már meg is kapta az első adag vakcinát.