Ma hirdette ki a magyar válogatott keretét Marco Rossi szövetségi kapitány a szeptemberi vb-selejtezőkre. A magyar válogatottra három mérkőzés vár a hónap első napjaiban: Angliát és Andorrát telt ház előtt fogadja a Puskás Arénában, miközben elutazik Albániába.

Rossi nem változtatott sokat a kereten, elmondása szerint erre sem ideje, sem lehetősége nem volt. Bekerült viszont az Amerikában remeklő Sallói Dániel és a lengyel élvonalban játszó védő, Tamás Márk. Természetesen visszakerült a keretbe az Eb-t sérülés miatt kihagyó, de a szezont Lipcsében remekül kezdő Szoboszlai Dominik is, vele nyilvánvalóan nőttek a szövetségi kapitány lehetőségei.

A kerethirdetést követő sajtótájékoztatón Rossi megköszönte a szurkolóknak a támogatást, amit igyekezni fognak meghálálni. Külön kitért viszont a korábban nagy port kavaró megnyilvánulásokra, szó szerint azt kérte a drukkerektől, hogy „kerüljék a cigányozást, buzizást”.

A szövetségi kapitány ezután arról beszélt, hogy arra kéri a magyar válogatott szurkolóit, hogy tartsák tiszteletben az ellenfél játékosait, illetve azt is, hogyha az ellenfél a himnusz alatt másképp viselkedik, tehát például letérdel. Emlékezetes, hogy a júniusi mérkőzéseken többször is kifütyülték a drukkerek a térdelő játékosokat, illetve Németországban is hallatszottak homofób megnyilatkozások.

„Az ilyen megnyilvánulásokat, mint mindannyian tudjuk, kiemelten figyelik, és zárt kapus mérkőzésekkel büntethetik, ezért kérem, hogy ezeket mindenki kerülje el, mert csak így lehetünk együtt minden mérkőzésen” – magyarázta Marco Rossi. Mi csak remélni tudjuk, hogy szavai meghallgatásra kerülnek és kizárólag a fantasztikus hangulat miatt kerül majd be a szurkolói tábor a nemzetközi hírekbe.

Forrás: 24.hu