A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Baranya megye egy meghatározó gazdasági szereplője, amely feladatának tekinti, hogy felhívja a figyelmet a környezet védelmére is. Az ipar és környezet fenntartható kapcsolatáról való közös gondolkodás és a figyelemfelhívás céljával hozták létre a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt napot.

A 2015-ben létrehozott, középiskolásoknak szóló programot idén is meghirdették, miután tavaly a koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani. A Beremendi Gyárban tartják majd a versenyt, amelyet középiskolás diákoknak hirdetnek meg, akik 5+1 (tanárok is mehetnek velük) fős csapatokba verődve fognak különböző játékos feladatokat elvégezni.

A vetélkedőn a cementgyártás környezettudatosságával és hulladék feldolgozással kapcsolatos kérdésekre kell a középiskolák delegált csapatainak helyesen válaszolnia, illetve izgalmas, kihívást jelentő feladatokat megoldania. A program betekintést nyújt a cementgyár korszerű technológiai megoldásaiba, emellett a diákok számára szórakoztató közös élmény is. A legjobb eredményeket elérő diákok és tanáraik értékes nyereményekben részesülnek, sőt, még egy sztárvendég is lesz, igaz, az ő kilétét még jótékony homály fedi.

A vetélkedőre 5+1 fős, 9-12. évfolyamos hallgatók csapatai várják, jelentkezni 2021. szeptember 6-ig lehet a DDC honlapján.

Forrás: Pécsma, DDC

Kép: Duna-Dráva Cement Kft