A rendőrségre arról érkezett bejelentés augusztus 24-én dél körül, hogy egy férfi valószínűleg hamis adatokkal akart új személyi igazolványt csináltatni magának. A 22 éves nagybaracskai férfi bement egy baranyai kormányablakba, ahol azt állította, hogy ellopták a személyijét, ezért újat szeretne csináltatni. Más okmány azonban nem volt nála, így bediktálta az adatait. Az ügyintézőnek ekkor lett gyanús a férfi, mivel a rendszerben az adatok alapján beazonosított személy fényképe egyáltalán nem úgy nézett ki, mint ő. Azonnal értesítette a rendőrséget, a fiatalember azonban ezt észlelve gyorsan távozott.

A rendőrök a kiérkezés után azonosították az elkövetőt, majd az utcán el is fogták. A férfi azt állította, hogy azért akart hamis személyit csináltatni, mert külföldre akart utazni, de nem akart a saját okmányaival menni.

A történet azonban nem ért itt véget, hanem egész váratlan fordulatot vett. Történt ugyanis, hogy érkezett egy bejelentés Sásdról, szintén ebben az időben, nem sokkal dél után: egy társasház párkányáról loptak el egy nagyértékű sportcipőt. A rendőröknek nem kell sok, hogy megtalálják, az ugyanis ott volt a szemük előtt, tekintve, hogy ugyanaz a férfi lopta el, miután távozott a kormányablakból. A lopásban részt vett az elkövető 20 éves barátnője is, így őt is előállították.

Ellenük lopás, míg a férfi ellen közokirat-hamisítás miatt is nyomoz a Komlói Rendőrkapitányság.

Forrás: Police.hu