Második hazai villanyfényes mérkőzésükön a tavalyi bronzérmes FC Dabas gárdáját fogadta 2021. augusztus 22-én a HR-Rent Kozármisleny. A hazai pályán játszó kozármislenyi csapat a nagy fölényük ellenére is mindössze döntetlent ért el a dabasi focisták ellen.

Ezen a vasárnapi estén az NB III-as bajnoki labdarúgó mérkőzés egy kicsit másról is szólt, mint a labdarúgásról, hiszen ezen a kozármislenyiek számára mindössze második hazai villanyfényes mérkőzésükön, ahol a tavalyi bronzérmes FC Dabas gárdáját fogadták, került sor, történt meg a pálya villanyvilágításának hivatalos átadójára.

A hosszú évek tervezése és munkája után debütálhatott a pályavilágítás 2021 nyarán a Kozármislenyi Stadionban.

„A stadion-projektbe anno nem fért bele a világítás kiépítése, ezért már ekkor elkezdtünk gondolkozni azon, miként tudjuk ezt megvalósítani. TAO-forrásból láttunk reális esélyt ennek megoldására. Bíztunk is benne, meg nem is, de mertünk egy nagyot álmodni! Számos nehézséggel kellett megküzdenünk érte, de sok lépcsőn keresztül végül is sikerült kivitelezőt és beszállítót is találni”

– nyilatkozta a projekt kapcsán Feleki Attila, a focicsapat első embere.

A tulajdonos nyilatkozatából kitűnik, alig hiszi el, hogy aktív szerepvállalása során, a víztoronynál található pályától meddig jutott el a kozármislenyi futball, hiszen sokáig ez a projekt is inkább csak vágy, mint realitás volt. A klubnak nagy szüksége volt a világításra, hiszen a nyári hőségben szembesütő nap miatt a találkozók kezdését szükséges kitolni, illetve így télen is el lehet kezdeni az edzéseket már 3-4 órakor, tekintetbe véve a dolgozó, illetve tanuló labdarúgókat.

Vezetőedzők véleménye az augusztus 22-i mérkőzésről:

Aczél Zoltán vezetőedző, HR-Rent Kozármisleny: Az, hogy ezt a mérkőzést a sírból kellett visszahoznunk, az nem volt benne a meccsben. Az első félidőben is domináltunk, a második félidőt nehéz jellemezni, hiszen ott ellenfelünk tényleg nem nagyon lépte át a felezővonalat. Nem is nagyon akarták azt követőn, miután meglőtték a kontragóljukat, azt megelőzően nem is nagyon jártak a térfelünkön, innentől kezdve pedig nagyon deffenzívek lettek, védték ezt a 2-0-át. Az első félidőben is jobban futballoztunk, hiányzott azért valami, de a második játékrészben sokkal több lehetőségünk volt, kihagytunk néhányat, volt védése a kapusnak, volt kapufa is. A csapat előtt le a kalappal! Futballoztak, nyerni akartak a srácok! Egy ilyen döntetlent azért jobb látni, mintha nem futballoznánk és deffenzívek lennénk!

Bücs Zsolt vezetőedző, FC Dabas: Egy magas színvonalú játékot láthattak a kilátogató nézők, tele izgalommal, érzelmekkel. Mind a két csapatnak van hiányérzete. 2-0 után azt hittük, hogy több lesz a mérkőzésben. Ha a végjátékban pontosabbak vagyunk, tudtunk volna további gólokat szerezni. A Kozármisleny az utolsó percig ment, mint amilyen a Zoli mentalitása, olyan volt a a játékosaié is. Sajnos ennek meglett a gyümölcse, hiszen 2-2-re alakították a mérkőzés végeredményét. Szeretnénk a bajnokságban az 1-4. helyeken végezni, de azt látni kell, hogy nagyon kevés csapat próbál meg focizni, csak az első 4-5 csapat, a többiek “betolják a buszt” a kapu elé. Én nem vagyok ennek a híve, próbálunk focizni. Erre a meccsre megvolt a taktikánk, ami úgy gondolom, hogy ült is. Tudtuk, hogy magassági fölényben lesznek, azt is vártuk és a félidőben beszéltünk is róla, hogy át fognak állni 3 védőre, jött ez is.

Következő mérkőzés:

NB III Közép csoport 5. forduló

2021. szeptember 1., szerda 16:00 óra

Bp. Honvéd-MFA II. – HR-Rent Kozármisleny