Közeleg az előválasztás, több körzetben is kimondottan szoros összecsapásra számítanak a szakértők. Az egyik ilyen körzet Pécs jelentős részét, Komlót, Kozármislenyt és számos kistelepülést magába foglaló Baranya kettő, ahol Dr. Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője fog megmérkőzni Dr. Szakács László parlamenti képviselővel. Lássuk, hogy Önök szerint melyikük az esélyesebb jelölt!

Keresztes 1975-ben született, tősgyökeres pécsi, itt nőt fel, itt neveli a gyerekeit, és bár frakcióvezető, nem költözött Budapestre, és nem is tervez oda költözni. Ő a körzet legaktívabb képviselője, nála többször senki nem szólalt fel Pécs és Baranya érdekében a Parlamentben. Nős, két gyermek édesapja, doktori fokozatát gazdasági földrajzból szerezte, a Pécsi Tudományegyetemen. Az LMP mellett a Párbeszéd, az Új Kezdet, az MSZP, az Új Világ Néppárt és Péterffy Attila Pécs polgármestere is őt támogatja.

Szakács szintén 1975-ben született Nagykanizsán, ott is nőtt fel és érettségizett, egyetemi tanulmányai révén jött Pécsre. Végzettségét tekintve jogász, korábban Komló alpolgármestere volt, a második Gyurcsány-kormány alatt országgyűlési képviselőként tevékenykedett, inkább szakpolitikai ügyekkel foglalkozik, felszólalásaiban kevesebbszer foglalkozott Péccsel, Komlóval és a térséggel. Nős, egy gyermek édesapja. Az MSZP-t nyáron hagyta ott, korábbi pártja helyett a DK-t választotta, de a Jobbik is támogatja.