Ahogy arról beszámoltunk, Pécs belvárosában a Hal térnél több oszlopra is uszító plakátokat ragasztottak ki ismeretlen tettesek, melyeken amúgy a Mi Hazánk Ifjai logója volt található. Az ügyben én már tettem feljelentést, azonban tőlem függetlenül legalább két másik pécsi lakos is jelezte, hogy szintén megteszi a szükséges lépéseket. Többen írásban jelezték, hogy őket is felháborítja az eset.

A rendőröktől nem lenne idegen, hogy ujjlenyomatot vegyenek egy plakátról, korábban az ismert banditák hírében álló Magyar Kétfarkú Kutyapárt kormányt kifigurázó plakátjairól vettek. Ezúttal szerencsére erre nincs is szükség, ugyanis épp egy olyan oszlopra sikerült kiragasztani a plakátot, amin van térfigyelő kamera. Mondanunk sem kell, hogy a szélsőjobb és az ész ritkán jár kéz a kézben.

Innentől kezdve túl nehéz dolga nem lesz a rendőröknek. Elég visszanézni a kamera felvételeket, az alapján vélhetően könnyű lesz beazonosítani a tettest, tetteseket. Hangsúlyozzuk: nem azzal van a baj, ha valaki nem ért egyet a Pride-al, szíve-joga. Gond a nyílt uszítással van, ami továbbra is bűncselekmény. Pláne, ha egy kisebbség ellen történik, legyen az faji, vallási, vagy szexuális. A Btk. egyértelműen fogalmaz:

Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet ellen,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport ellen, vagy

c) a lakosság egyes csoportjai ellen – különösen fogyatékosságra, nemi identitásra, szexuális irányultságra tekintettel –

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.