Kivonultak a Pécs Pride-dal kapcsolatos vitáról a helyi önkormányzatban többségben lévő ellenzéki képviselők, miután a korménypárti tagok közölték, szerintük aránytalanul nagy lezárásokkal járt a felvonulás és kárpótlást kell fizetni az esemény miatt hátrányt szenvedő belvárosiaknak – derül ki az ATV Híradó riportjából.

A polgármester és az ellenzéki képviselők színjátéknak nevezték a vitát.

„Azt gondolom, hogy a pécsiek, a múlt hétvégi felvonulásról elmondták a véleményüket. Civil szerveződésként tekintenek annak a felvonulásnak a lényegére, és nem kérnek a politikai hajcihőből. Én most – bármilyen meglepetés vagy nem meglepetés –, ugyanezt a határozott álláspontot fogom kifejezni, én nem vagyok hajlandó ebben az öncélú, politikai ámokfutásban részt venni, így most itt hagyom önöket” – fogalmazott Péterfy Attila polgármester, majd kivonult a teremből.

A polgármester és a képviselők távozása után a teremben maradt, többségében kormánypárti képviselők folytatták a napirend tárgyalását. A többségben levő frakció egy közleményt adott ki, melyben azt írták: „A Pécs önkormányzatát vezető frakciószövetség mélységesen elítéli az uszítás, a provokáció minden formáját, és semmilyen módon nem kíván közösséget vállalni Kővári János politikai ámokfutásával, amelyet a hétvégén lezajlott Pécs Pride kapcsán művel”.

A kormánypártiak egyébként tagadták, hogy uszítottak volna.

atv.hu
Kiemelt kép: Jövő TV