A Válasz Online tegnap egy cikkben jelezte: a Fejér megye 1. (székesfehérvári) választókerületében induló DK-s jelöltnél a Tóth Csaba-ügyhöz mérhető problémát találtak. Ráczné Földi Judit ugyanis 2021. július 26-án aláírt egy előválasztási feddhetetlenségi nyilatkozatot, amely szerint nincs offshore vállalkozás az ő vagy a családja tulajdonában – miközben ugyanezen a napon egy Delaware állambeli offshore-helyszínre bejegyzett vállalkozás képviselőjeként járt el. Mindezt egy hazai cégbíróságon iktatott dokumentummal is igazolták.

– A DK-s jelölt később azt nyilatkozta a Telexnek, semmi köze a megnevezett céghez, és a lapnak nyilatkozva abban sem volt biztos, hogy hallott-e már valaha erről a vállalkozásról. Majd ő és pártja is közölte: feljelentést tesznek a Válasz Online ellen.

A Válasz Online szerkesztősége azt kéri Ráczné Földi Judittól és/vagy a pártjától, tartsák be ígéretüket, és haladéktalanul jelentsék fel a Válasz Online-t! Ahogy írják, újságírói praxisuk alatt ugyanis még nem találkoztak olyannal, aki csípőből tagad egy jól dokumentált (és még bővebben dokumentálható) tényt! Nem ehhez, hanem a mismásoláshoz meg a hallgatáshoz vannak szokva a mindenoldali „bátrak” részéről. Kérik tehát a DK-t és jelöltjét, tényleg pereljék be a lapot, hogy élőben végig tudósíthassanak a bíróságról, amint a politikust szembesítik a valósággal!

Nyitókép: Ráczné Földi Judit képviselőjelölt Dobrev Klárával, a DK miniszterelnökjelöltjével (fotó: Ráczné Földi Judit hivatalos Facebook-oldala)