A Greenpeace aktivistái helyeztek el egy feliratot a vadászati kiállítás egyik plakátja elé Budapesten. A „Lőttek a természetvédelemnek!” témájú plakáttal arra akarják felhívni a figyelmet, hogy miközben a kormány természetvédelmi eseményként hirdeti a kiállítást, a költségvetése több mint két és félszer annyi, mint amennyit az állam a nemzeti parkokra költ.

A szervezet szerint abszurd az, ami a vadászkiállítás kapcsán zajlik. A vadászati szakma egy része sem támogatja a zöld eseményként beharangozott rendezvényt, miközben például az országnak 10 éve nincs környezetvédelmi minisztériuma. A szervezet felhívja a figyelmet olyan ügyekre is, mint például a nemzeti parkok területeinek lebetonozása vagy éppen a Fertő tavi gigaberuházás.

„A vadászati világkiállításra 17 milliárd forint közpénzt költött el a kormány, ennyi legalábbis a hivatalosan kommunikált összeg. Ez több mint 2,5-szer annyi, mint amennyit idén a kormány az összes nemzeti parkunk fenntartására ad – mondta Rodics Katalin, a Greenpeace természetvédelmi szakértője.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy ők nincsenek a szabályozott vadászat ellen, ám azt gondolják, hogy a klíma- és ökológiai válság közepén valódi tettekre és nem természetvédelemnek álcázott, milliárdokba kerülő vadászati kiállításra van szükség.

Forrás: Greenfo