Sajnálatos módon, mostanában nem túl pozitív a meccsek kimenetele a PMFC csapatánál.

Tíz forduló alatt, kétszer nyertek, hét gólt rúgtak, kilenc ponttal a tizenötödik helyen szerénykednek a húszból, és az utolsó három, az idény végén kiesik. Tehát, ha nem szedik össze magukat, igen tragikus vége lehet ennek.

A szurkolók többsége az edzőt, Vas Lászlót tűzte ki bűnbaknak, azonban ő úgy hivatkozott, hogy nem dobja be a törölközőt, és küzdeni fog míg lehet.

Való igaz, ki máson kérnék számon az eredménytelenséget, az olykor unalmas, egysíkú játékot, ha nem a csapatot irányító szakemberen?! Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy a PMFC az ő irányításával lépkedett egyre feljebb az utóbbi években. Akkor még értett a szakmához, s csak mostanra felejtett el mindent?! – írja a PécsAktuál.

Az edző a továbbikban még azt nyilatkozta, hogy ő mindig is olyan ember volt, aki nem futamodik meg a feladatoktól, a kihívásoktól. Állítása szerint nincs katasztrófahelyzet, hanem problémák vannak, amelyeket közösen kell megoldaniuk a csapattal.

Nem az érdekel, hogy meddig tart a szerződésem: ha nem tudom inspirálni a játékosokat, nem tudok nekik erőt adni, nem tudom őket felkészíteni mérkőzésről mérkőzésre, akkor nincs értelme tovább együtt dolgoznunk – válaszolta az esetleges lemondását firtató kérdésre Vas László.

Néhány győzelem, még az idényben sokat segítene, hogy a csapat újra lábra tudjon állni, és önbizalom teljesen győzedelmeskedjen.