Az első augusztusi koncertet követően 2021. október 9-én kerül sor a 11. Zenélő Kozármisleny programra szombaton, a Művelődési Ház teraszán.

Közreműködik a:

PANNON FILHARMONIKUSOK

FÚVÓS TRIÓ

A fúvós formációban Laduver Mihály klarinéton, Szendrői Zsuzsanna szaxofonon, Kiss Szabolcs harsonán játszik.

A koncert ideje:

2021. október 9. szombat, 14 óra

A koncert helyszíne:

Művelődési Ház

Kozármisleny, Pécsi u. 1.

A szombaton délután megrendezésre kerülő koncertet a Zenélő Kozármisleny programsorozat keretében hallgathatják meg az érdeklődők a Művelődési Ház teraszán. A Zenélő Kozármisleny programsorozat megvalósítását az országos Térzene Program pályázaton nyert 7,5 millió forint biztosítja, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztérium támogatása járult hozzá. A városi, zenés programsorozat keretében 2022. júniusáig összesen harminc koncert lesz hallható Kozármislenyben.

Néhány szó a művészekről:

Laduver Mihály, klarinét

Laduver Mihály zenei tanulmányait hét évesen kezdte a mohácsi Zeneiskolában. Kezdetben furulyázott, később pedig megismerte jelenlegi hangszerét a klarinétot. Zeneiskolás éveinek meghatározó élménye volt a mohácsi fúvószenekari tagság, mely együttessel már gyermekként beutazta Európa számos országát. Tanulmányait Paláncz Tamásnál folytatta a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetem klarinét szakára járt, ahol szintén Paláncz Tamás volt tanára. A pécsi évek után felvételt nyert a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia klarinétművész szakára, ahol professzora Szatmári Zsolt volt. Egyetemi évei alatt számos klarinétkurzuson vett részt, olyan művészeknél, mint Michel Arrignon, Jerome Julien Laferriere, Varga Gábor, Kovács Béla, Dittrich Tibor. 2003 óta a Pannon Filharmonikusok zenekarának klarinétművésze. Jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakközépiskola tanára.

Szendrői Zsuzsanna, szaxofon

A Pécsi Művészeti Szakközépiskola zeneelmélet szakos tanulójaként kezdett szaxofonozni, majd az érettségi után a Bécsi Zeneakadémia klasszikus szaxofon tanszakára nyert felvételt. Az egyetem koncert szakán Oto Vrhovnik irányítása alatt diplomázott kiváló eredménnyel 2002-ben, majd 2005-ben. A tanárképző szakon Christian Maurer-nél szerzett képesítést. 2003-tól indította el a szaxofon szakot a Pécsi Művészeti Szakgimnáziumban melynek jelenleg is tanára. 2004-től szakmai továbbképzések, kurzusok előadója, valamint hangszeres versenyek zsűritagja. Fellépett különböző együttesekkel az „ORF”-ben a Wiener Musikverein-ban, Ausztria szerte és Szlovéniában. Szólókoncerteket adott a pécsi Művészetek Házában, Budapesten és számos kisvárosban. Állandó kisegítője a Pannon Filharmonikusok Pécs zenekarának, de vendégművészként játszott már az ország több szimfonikus zenekarában. Olyan szaxofonművészek kurzusain vett részt, mint Michiel Oldenkamp, Angela Fussel, Jean-Marie Londeix, Arno Bornkamp,  Marcus Weiss vagy Eugen Rousseau. 2006-ban részt vett a Szaxofon Világkongresszuson Ljubljanában, ezt követően 2012-ben Strasbourgban, majd 2018-ban Zágrábban. A Trio Enigma kamaraegyüttes alapítója, valamint a Receficélők zenekar tagja. 2013-tól férjével Kiss Szabolccsal a Pannon Filharmonikusok gondozásában működő gyerekműsor a „Csigaház” elnevezésű program társszerkesztője és műsorvezetője. 2014-től a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karán működő Doktori Iskola doktorandusz hallgatója, 2019-től pedig a PTE Zeneművészeti Intézet Művészeti karának oktatója.

Kiss Szabolcs, harsona

A 2020 év Lickl díjasa, Kiss Szabolcs egy sokoldalú művész, neve összeforrt a Pannon Filharmonikusok zenekarával, olyannyira, hogy a zeneszerető pécsi közönség méltán tekinti őt a PFZ egyik ikonikus alakjának. A harsonaművész magas szinten látja el feladatait  a szimfonikus együttesben, énekművészként pedig szerepelt már musicalekben. A Fesztiválkórus tagja és más formációkban is aktívan közreműködik, zenetanári kvalitása is egyedülálló, ő a Csigaház műsorának megálmodója, mellette egyik főszereplőjeként  a pécsi gyerekek is jól ismerik.

Forrás: pfz.hu