– Hosszú azoknak a politikusnak a listája, akik megpróbáltak megzsarolni, rajta van Gyurcsány Ferenc is – erről beszélt a Magyar Hang kérdésére Karácsony Gergely egy szerdai háttérbeszélgetésen, hozzátéve azt is: a Demokratikus Koalíció elnöke ezt általában SMS-ben szokta megtenni. Konkrét esetre nem mondott példát. Azt is leszögezte: vannak a listán más politikusok is, akik kevésbé vannak a reflektorfényben, de az érintettekre sem kívánt példát mondani.

Szintén a Magyar Hang kérdésére azt mondta, hogy sok más emberhez hasonlóan ő is felhívta Márki-Zay Pétert azt követően, hogy lényegében hazaárulónak nevezte a Dobrev Klárára szavazókat. Azt is kérdeztük a főpolgármestertől, hogy mennyire vállalhatók számára Márki-Zay olyan kijelentései, melyekben a miniszterelnök fiának szexuális orientációjáról beszélt, vagy éppen a fél kormányt melegnek nevezi. Erre Karácsony azt mondta, hogy ő nem mondana ilyen mondatokat, de nem ő Márki-Zay Péter. Végül leállt a kormányzati homofób kampány, amivel összefüggésben lehettek ezek a kijelentések.

Arról is megkérdeztük Karácsonyt, megkönnyebbült-e, hogy visszalépett. – Bizonyos szempontból igen, bizonyos szempontból nem – mondta. Abból a szempontból megkönnyebbült, hogy más megy a vágóhídra, de azt a negatívumok közt említette, hogy mind az őt támogató pártokat, mind pedig a szavazókat meg kell nyugtatni, hogy nem tűnik el.

A teljes interjú ITT olvasható.