A Fővárosi Főügyészség minősített emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a soroksári futónő megtámadása miatt. A bíróság életfogytig tartó fegyházra ítélte a vádlottat azzal, hogy leghamarabb 35 év után bocsátható feltételes szabadságra. Az ügyészség fellebbezést jelentett be súlyosításért, hogy a vádlott ennél is hosszabb idő után kerülhessen csak feltételes szabadságra.

A tényállás lényege szerint egy jelenleg 43 éves férfi 2013. szeptember 25-én, az esti órákban, napnyugta után a XXIII. kerület, Szigetdűlő középső útján, a kerékpárúton rátámadt az arra futó sértettre. A férfi a sértettet a kerékpárúton és egy közeli bokros területen – szexuálisan is – bántalmazta, majd megölte. A terhelt, miután a sértett életét kioltotta, elvette a mobiltelefonját és távozott.

A Fővárosi Főügyészség aljas célból elkövetett emberölés bűntette, szexuális erőszak bűntette és kifosztás bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre.

A bíróság bűnösnek mondta ki a férfit, és életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy leghamarabb 35 év után bocsátható feltételes szabadságra, valamint 10 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyész azért fellebbezett, hogy a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségének megnyílását 35 évnél hosszabb időtartamban állapítsa meg. A vádlott és a védő részben felmentésért, részben enyhítésért fellebbezett.

A bíróság ügyészi indítványra fenntartotta a vádlott letartóztatását.

A rendőrség által korábban közzétett videó és közlemény itt tekinthető meg: http://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-soroksari-futono-serelmere-elkovetett-emberoles