Komoly bajban van a kormánypárt, ugyanis sok mindenre készültek, arra azonban nem, hogy Márki-Zay Péter nyeri meg az előválasztást. Igazándiból sem kiköpni, sem lenyelni nem tudják őt, és egyelőre érdemben támadni se. Hogy is tudnák? A Fidesz hogy tudna támadni egy jobboldali, keresztény, konzervatív jelöltet, olyat, amilyenek elviekben ők maguk is. Jótékonyan tekintsünk el attól, hogy az elmélet és a gyakorlat mennyire áll távol egymástól. A kormánypárt erejéből egyelőre egy szánalmas gyurcsányozásra futotta, ám a legbutább szavazókon kívül, viszonylag kevesen fogják elhinni, hogy Márki-Zay Gyurcsány embere, lévén tapintható a feszültség a miniszterelnök-jelölt és a DK elnöke között.

Hirdetésekben próbálják baloldalinak beállítani, próbálják összegyurcsányozni, statisztának beállítani, nyilvánvalóan egyik sem állja meg a helyét. Avagy Rogán Antal bajban van, ezzel ő sem számolt, talán csak reménykedett benne, hogy nem ez a forgatókönyv fog megvalósulni.

Az igazság az, hogy Márki-Zay feladta a leckét a Fidesznek. Amíg Dobrev de akár Karácsony ellen is könnyen tudtak volna mozgósítani, addig egy jobboldali, keresztény, nagycsaládos, konzervatív jelölt ellen jóval nehezebb dolguk lesz, ráadásul a 2010 előtti korszakkal sem lehet összemosni azt, aki a 2010 előtti bűnöket is el kívánja számoltatni. Látványos, hogy a Fidesz politikusai mennyire nem tudnak mit kezdeni a kialakult helyzettel, mennyire erőtlen és már-már szánalmas a gyurcsányozás és baloldalizás, amit tolnak a közösségi médiában. Egy biztos: a részükről ennél sokkal fog több kelleni, hogy képesek legyenek mobilizálni választókat 2022 tavaszán, és megakadályozzák azt, hogy a bizonytalanok tömegei Márki-Zay Péterre szavazzanak.