A meteorológiai előrejelzések szerint, idén ismét fehér karácsonyunk lesz, ami azért hírértékű mert már évek óta nem esett hó Karácsonykor. Ennek oka lehet a globális felmelegedés.

Éppen ez végett pedig manapság is egyre érdekesebb az időjárás. Egyszer 16 fok van, másnap pedig csak 5. Továbbá sokak autója jelzett, hogy 4 fok alá ment a hőmérséklet.

Így tehát, fokozott figyelmet érdemelnek az autógumik állapota. Hajnalban már gyakran 1–2 fokra hűl az idő, pár hét múlva pedig valószínűleg már fagypont alá is eshet a hőmérséklet. A szakemberek azt mondják, tartós fagy esetén már mindenképpen ajánlott téli gumira cserélni a nyáriakat, de ősszel is lehet erre ok, például ha többször hajnalban ülünk a volán mögé, vagy ha gyakran járunk sárfelhordásos, esős utakon.

Amennyiben viszont inkább nappal ülünk kocsiba, amikorra már melegebb a hőmérséklet, akkor még akár november végéig várhatunk a cserével. A hajnali utazóknak, illetve azoknak, akik megelőznék a gumisnál az időpontra várakozást, érdemes bejelentkezniük.

Forrás