Azt már megszoktuk, hogy a Fidelitasban nem az elme nagyjai foglalnak helyet, néhány egyszerű kérdéssel is roppant mód össze lehet zavarni őket, azonban ezúttal akkora öngólt lőttek, hogy az még az űrből is látszódik.

Márki-Zay Péter ellen megvan a szuperfegyvere a Fidesznek, a Fidelitas ifjú titánjai, gondolkodói, elméli, agytrösztjei kitalálták a megoldást: Ceaușescuhoz kell őt hasonlítani, mert külsőre kb. minimálisan hasonlítanak. Ez amúgy önmagában is nevetséges, még ha hasonlítanak is a külső jegyeikben, mindez mit számít? Mindenki hasonlít valakire külsőre, ám attól még a belső tulajdonságaik nyilvánvalóan nem fognak megegyezni. Gyerekes érv ez, olyan fidelitasos.

Azonban ha már Márki-Zay Péter külsejét a korábbi – kivégzett – román diktátoréhoz hasonlítjuk, akkor Csak lenne a kérdésem a Fideszhez, és a híveikhez, hogy ki az a két európai vezető, aki a saját poros kis falujában stadiont építtetett?

Igen, Orbán és Ceaușescu.

A román diktátor Scorniceștiben, míg Orbán Felcsúton tette ezt meg. Ceaușescu stadionja már az enyészeté, Orbáné is erre a sorsa fog jutni, előbb, vagy utóbb.  

Mindenesetre ennek fényében Márki-Zay Pétert épp Ceaușescuhoz hasonlítani, akkora öngól, hogy az nem igaz. Aki ezt kitalálta, aligha gondolta át a dolgot, feltéve, ha egyáltalán tud gondolkodni. Bárki is volt az, nem feltételezzük róla, hogy képes rá.