A tettyei malomkeréknél élő lakosok állították meg múltkor a kereket, a víz csobogása, illetve a kerék nyikorgása miatt, méghozzá úgy, hogy egy fadarabbal kiugrasztották helyéről. Akkor a Biokom azt ígérte, hogy pár napon belül felújítják, azonban ebből több, egészen pontosan négy hónap lett.

Ennek a kellemetlenségnek a következtében döntött úgy a pécsi vezetőség, hogy megjavíttatja a malmot, amely meg is történt idén nyáron.

Levakarták róla az évek alatt rárakódott vízkövet, valamint újra is festették, ami már nem látszik rajta. A forgórésze teljesen megújult, fafoglalat helyett fémcsapágyat kapott, ami állítólag sokkal tartósabb lesz, mint a korábbi megoldás.

Azonban az ott élők szerencsétlenségére, alig egy hónapot működött, már újra meg is állt a sok hónapos munkával felújított vízikerék, de a Biokom azt is elmondta miért:

  • A tettyei malomkerék víz­ellátását átmenetileg azért állítottuk le, mert a szerkezet műszaki átvizsgálása zajlik. Ennek oka a zsiliprendszer átépítése és a téli üzemmódra való átállítás
  • A vízellátást hamarosan újraindítjuk, és a fagyok beálltáig forogni is fog a kerék. A közelmúltban teljesen felújítottuk, így működése kisebb hanghatással fog járni

-nyilatkozta a Biokom NKft.

Forrás