„A nemzet a ruha, a test a pőre párthatalom.”

– ezzel a mélyreható, és sokatmondó gondolattal kezdte mai Facebookon közzétett bejegyzését Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke.

A kritikus hang mit sem változott a következő sorokban, mondván:

„Sem a kormányfő, sem az államfő nem szólt az ország polgáraihoz a nemzeti ünnepen.”

Majd az ünnepi gondolatok mellett a napi mondanivaló hiányára is utalt:

„Nem tartottak érdemesnek bennünket arra. Nem volt mondanivalójuk. Nem fontos. A haza nem fontos. Talán soha nem volt az.”

„A kormányfő civilnek hazudott pártrendezvényen beszélt. A látszat se fontos. Csak azokhoz szól, akik elfogadják, támogatják, csodálják őt.”

– ezzel utalt arra, hogy véleménye szerint a szombati Békemenet mindössze egy civilnek hazudott pártrendezvény volt, ahol az ország miniszterelnöke csak pártjának támogatóihoz, csodálóihoz szólt és nem pedig egy kormányfő az országhoz.

„Pártállam van a fejében, ösztöneiben. Meg aztán lassan körülöttünk. A nemzet már csak álca, hogy takarja a meztelen párthatalmat. A kormányfő véglegesen párttitkár lett.”

– összegez a szombati Orbán Viktor beszédre utalva, a bejegyzésben ugyan Magyarország miniszterelnökének nevét nem írja le, de egyértelmű utalásai mellett erősen ráhat követőire a sorokhoz csatolt sokatmondó fotóval.