Ahogyan azt már említettük az előző cikkünkben, hogy átnevezhetik a Facebookot, viszont magát a cég nevét változtatják meg, és nem a közösségi oldalét, tehát maga az oldal a jövőben is Facebook néven fut tovább. 

Ennek oka pedig, hogy a cég elindította a ‘ metaverzum-projek’-et, amelynek keretében 10.000 embert vennének fel csak Európában, és ennek a projektnek köszönhetően vált nevet a cég. Az erről szóló pontosabb információkat, Mark Zuckerberg vezérigazgató fogja kifejteni október 28-án a konferencián.

Ebből az okból kifolyólag, a cég legújabb neve: META

A bejelentésre nem kellett sokat várni, csütörtökön este a Facebook Connect eseményen a közösségi platform alapítója, Mark Zuckerberg jelentette be az új nevet. A döntést azzal indokolta, hogy szeretnék megnyitni az utat egy sokkal nagyobb tartalomgyártói piac irányába. 

Az átnevezés mögött üzletpolitikai megfontolások rejlenek. A cég vélhetően azt szeretné elérni, hogy nagyobb vállalkozásnak tekintsék egy egyszerű közösségi médiás szolgáltatónál. Lapértesülések szerint a lépésre azért is kerülhetett sor, mert a Facebook egyre több kritikát kapott az utóbbi időben, és ezzel azt próbálják megakadályozni, hogy ezek az anyavállalatra is kihassanak.  – írta meg az Index.