November 12 körül kezdi utalni az Államkincstár a nyugdíjasoknak a járandóságokat, ebben a hónapban nem csak a havi normál nyugdíj érkezik a szép korúaknak, hanem annál egy kicsit több.

Előreláthatóan egy hét múlva érkezik ugyanis az ígért nyugdíjprémium, ami most minden nyugdíjasnak egységesen maximum 80 ezer forint. Januárig visszamenőlegesen pedig megemelik a nyugdíjakat, ez még újabb 1,2 százalékot jelent, minden hónapban, amit most egy összegben kapnak meg a magyarországi idősek.

A plusz összeg 150 ezer forintos illetménynél, novemberben további 100 ezer forintot jelent. Akinek viszont csupán 100 ezer forint a nyugdíja, az novemberben plusz 90 ezer forint többletre számíthat.

A közeledő választások hírére februárban lehet, hogy már nem csak kétheti pluszt kapnak majd a nyugellátásában részesülők, lehet, hogy akár egy teljes 13. havi nyugdíjnak is örülhetnek a tavaszt várva.

Sajnos mindezek ellenére is nagyon igaz, hogy a rohamos tempóban emelkedő bérekhez képest a magyar nyugdíjak egyre leszakadó képet mutatnak., mert azok emelése nem függ a béremelés ütemétől, csak az inflációtól.