Zacher Gábor a 168-on nyilatkozott Fiala Jánosnak, KeLjfeLjancsi című műsorban. A toxikológus elmondta: meg kellene fontolni, hogy csak a nem oltottakra legyenek érvényesek a korlátozások.

– Ha nem lesznek korlátozások, ugyanakkor a vírusadatok emelkedő tendenciát mutatnak, akkor emberéletekről lesz szó – mondta Fiala János műsorában Zacher Gábor toxikológus, orvos, aki sürgette, hogy már most vezessenek be a kormány további korlátozásokat, például a zárt térben a kötelező maszkhasználatot, illetve az oltatlanokra vonatkozó további korlátozásokat, amiket a rendőrség ellenőrizhetne.

Az orvos radikálisabb beavatkozásokat tart szükségesnek annál, mint amit most a kormány kihirdetett a járvány megfékezésére. Elismerte ugyanakkor, hogy az ország működőképességére is tekintettel kell lenni és ez egy nehéz döntés. Hozzátette: a lezárás és az ahhoz kapcsolódó gazdasági visszaesés az áprilisi választásokon szavazatveszteséggel járna a kormányoldalnak.

A kötelező oltással kapcsolatos kormánydöntésről elmondta: olyan ez, mint Poncius Pilátus, aki mosta kezeit, a felelősség áthárul a munkaadókra. – írja a 168 óra.

Szerinte nyilvánossá kellene tenni az információkat az oltásokkal kapcsolatban, mindenkinek az lenne az érdeke, hogy álljon rendelkezésre az információ az oltások hatékonyságáról, hogy oltás nélkül, egy vagy két oltással hányan fertőződnek meg és kerülnek kórházba.

Az orvos Jakab Ferencet idézte, hogy

kinek ajánlja a harmadik oltás felvételét, mivel különböző honlapokon különböző információkat lehet olvasni. A válasz ez volt: – Mindenkinek. És pont.