Szliven kórházában meghalt három koronavírus-fertőzött vasárnap virradóra, írta meg a telex.hu A bulgáriai kórháztűzben a kórház negyedik emeletén 66, 70 és 81 évesek voltak az áldozatok.

A délkelet-bulgáriai Szliven városában a legnagyobb valószínűség szerint az egyik beteg dohányzott, és a kórház negyedik emeletén ez okozhatta a tüzet.

A tűz áldozatául esett idősebb betegeket a Covid-osztályon ápolták. Az áldozatok közül ketten a helyszínen életüket vesztették, a harmadik beteget, aki a tűz következtében súlyos égési sérüléseket szenvedett, a plovdivi kórházba szállították, és ott halt bele a sérüléseibe vasárnap reggel. A szomszédos kórtermek hat lakója szerencsésen megúszta a kórháztüzet, őket sikerült kimenekíteni.

Az eset is jól mutatja, hogy a bulgáriai kórházak is túlterheltek így a koronavírus-járvány negyedik hullámában. Vasárnap 8178 beteget szorult kórházi kezelésre a bolgár hatóságok adatai szerint Covid-osztályokon, ebből hétszáznegyvenötöt intenzív osztályon ápolnak.

A múlt héten történt hasonló szomorú tragédia a szomszédos Romániában, ahol két koronavírusos beteg belehalt a kórháztűzben szerzett sérüléseibe, ez sajnos már a negyedik szerencsétlenség volt az idei évben a velünk is szomszédos Romániában.

Forrás: telex.hu, infostart.hu

Fotó: pixabay.com