Liciteljárásos értékesítésre jelölte ki az egykori pécsi bőrklinika csaknem nettó egymilliárd forintos értékre becsült épületegyüttesét és az ahhoz tartozó telket keddi ülésén a közgyűlés. Az előterjesztés szerint az önkormányzati tulajdonban lévő, csaknem kétezer négyzetméteres területet nettó 995,5 millió forintos induló licitáron, elektronikus árverésen értékesíthetik. Az ingatlan több mint egy évtizede használaton kívül van, a cél az egykori pécsi Mandulás kemping területének újbóli közösségi tulajdonba vétele, szálláshely- vagy rekreációs fejlesztése.

A végül elfogadott közgyűlési határozat értelmében ugyanis, ha a volt bőrklinika ingatlanjának nyílt eljárása nem jár eredménnyel jövő márciusig, akkor azt elcserélik az egykori Mandulás kemping területéért. Ruzsa Csaba alpolgármester szerint az elképzelés legfontosabb célja a Mecsekoldal turisztikai fejlesztése és egy jelenleg használaton kívüli ingatlan újjáélesztése a jelenlegi „szégyenfoltok eltüntetését” szolgálja.

Csizmadia Péter, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője szerint a korábbi tiltakozások miatt ugyan „nem épülhetett luxuslakópark” a Mandulás kemping területén, az ingatlant most mégis „megvetetné a várossal a tulajdonos”. Csizmadia szerint ezzel egy fejleszthető, sokmilliárdos profitot hozó telekhez jutna potom pénzért.

Forrás: MTI