Lassan megszoktuk, hogy ha baranyai, Pécs környéki balesetről kell beszámolnunk, akkor a 66-os út Pécs és Komló közötti útszakasza érintett lesz, néhány napja is halálos baleset történt ott, de gyakorlatilag nem telik el úgy hét, hogy ne történne kisebb-nagyobb baleset arrafelé. Ez ellen pedig valamit tenni kell.

Hiszen sok esetben nem a száguldozó, vétkes sofőr hal meg (teszem hozzá, neki sem kellene meghalnia), hanem az ártatlan. Magam is gyakran járok arra, és tapasztalom, hogy nagyon sokan, nagyon durván túllépik a megengedett sebességhatárt. A baleseteknek pedig szinte minden esetben ez az oka, vagy az egyik oka.

Fontos lenne, hogy jóval többször mérjenek ott a rendőrök, esetleg egyéb módon el kellene érni, hogy lassuljon a forgalom, ha már az autósok egy jelentős része magától nem lassít le. Szóba jöhetne akár állandó traffipax kihelyezése, vagy bármi, ami hatásos, és életeket ment. Mert nagyon nem jó, hogy lassan hónapok óta minden héten történik legalább egy súlyos, és sok esetben fatális kimenetelű baleset a 66-oson.

Nem vagyok közlekedési mérnök/szakember, de az biztos, hogy valamit most már tenni kell, a halál országútjával szemben.