Bodnár Imre a helyben.hu-nak nyilatkozott arról a feladatról, amelyre felkérte a pécsi városvezetés. Mint emlékezetes, az ügyvéd korábban az MSZP színeiben el akart indulni Pécsett az előválasztáson is, de végül Karácsony Gergely közbenjárására mégsem indult Mellár Tamás ellen. Most a korábbi fideszes városvezetés korrupciós ügyeit tárja fel és már két esettel a bíróságig is sikerült eljutnia.

Az interjúban a tapasztalatait több ellenzéki vezetésű településsel is megosztó Bodnár elmondta, hogy az elszámoltatás érdekében előbb helyre kell állítani a jogállami és a demokratikus intézményrendszert Magyarországon. „Mi nem azt akarjuk, hogy az egyik tolvaj helyére másikat állítsanak. Mi meg akarjuk szüntetni a lopást” – mondta a lapnak. Szerinte „az ellenzék köreihez tartozó polgármester, Péterffy Attila már a választás előtt azt ígérte, hogy először elzavarja a tíz éve regnáló koncepciótlan, enyves kezű fideszes városvezetést.” Szerinte ennek kapcsán hiába vádolja őt a Fidesz boszorkányüldözéssel, ellehetetleníteni nem tudják a munkát, amit jól mutat az is, hogy az átvilágítással már kétharmadrészt készen vannak.

Az interjúban Bodnár több példát is hoz arra, miket találtak a korábbi városvezetés idejéből: 140 milliós hiányzó ügyvédi letétről, kiszervezett Zsolnay-profitról, családi cégek helyzetbe hozásáról vagy éppen nagy értékű telkek áron alul eladásáról is szót ejt. „Borzasztóan sok szabálytalanságot fedeztünk fel. Az ügyek 100 milliós tételnél kezdődnek, és valahol 800 milliónál végződnek, de 40-50 millió nyomába is elindulunk” – mondta.

Bodnár szerint a pécsiek is látják már a munka eredményeit, hiszen egyre többen beszélnek a munkájukról, amivel jó példát akarnak mutatni az esetleges nyertes választás utáni országos elszámoltatáshoz is. Azt ígérte, hogy január elejére befejezik az adatok értékelését.

A teljes interjút a Jelen közéleti napilapban olvashatják el!