Sajnos az elmúlt időszakban betegség miatt nem volt lehetőségem étterem-bemutatókat írni, jövő hétre igyekszem már ezek terén is időpontot egyeztetni. Ám néhány hete egy kellemes élményem volt, amiről örömmel számolok be. Édesanyám nemrégiben ünnepelte a születésnapját, és elhatároztuk, hogy meglepjük őt és a meglepetés része volt egy hidegtál-rendelés is, amire végül a Markó csárdát választottuk.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy kicsit aggódtam, ugyanis egy hétfői napra kellett a meglepetés, és elsőre egy másik helyről próbáltam rendelni, onnan azonban pénteken hívtak, hogy a személyzetből többen megbetegedtek, így sajnos mégsem tudják vállalni. Természetesen ebben az időszakban ilyen előfordul, úgyhogy nem akadtam ki, viszont fel volt adva a lecke, hogy hol találok ilyenkor alternatívát ennyire rövid határidővel. Végül úgy döntöttem, hogy felhívom a Markó Csárda tulajdonosát, Káslecz Anettet, hogy meg tudunk-e oldani valamit hétfőre.

A rövid határidő ellenére Anett készséges volt és rögtön elkezdtük megbeszélni, hogy miket szoktak hidegtálra tenni. Mondta, hogy a táljaikon kaszinótojás, fasírtgolyók, kolbásszal töltött sertéskaraj, tormás sonkatekercs, valamint francia saláta szokott lenni. Ez alapvetően tetszett, de a családban van valaki, aki sertéshúst nem ehet, és mivel mindhárom húsos étel alapvetően sertés, ezért kértem, hogy valami csirkés étel még legyen a tálon. Végül a natúr csirkecombban állapodtunk meg.

A logisztikával minden rendben volt, délben már mentünk (helyesebben édesapám ment, engem az irodai munka távol tartott) az ételért, így délután (vagy inkább kora este) már tudtuk fogyasztani az ételt. Ezek alapvetően hagyományos hidegtáli ételek voltak, ám remekül elkészítve az összes. Az említett ételek mellett még egy kis uborka és paradicsom is volt vágva a húsos tálakra, ez nyilván apróság, de én mindig szeretem, ha valami zöldség van a tányéromon, úgyhogy ennek is örültem.

Én a fasírtgolyókat, a csirkehúst, a kolbászos sertésszeleteket, valamint a francia salátát kóstoltam meg (sajnos a képek már azután készültek, hogy többen leszedtek róla néhány elemet, de tojásból és sonkatekercsből is 12-12 darab volt). A húsok közül mindhárom nagyon ízlett, a személyes kedvencem a fasírt volt, annak pont olyan volt az íze, a fűszerezése, ahogy azt én szeretem, de a csirke és a sertéssült is jól készült. A francia salátában lepett kicsit meg, hogy a klasszikus zöldségek mellett uborka is került bele, így én még sosem kóstoltam, de meglepően jól működött, adott egy kis savanyúságot is az alapvetően inkább édes salátának. Ez nekem nagyon bejött.

A sonkatekercset és a tojást és nem próbáltam ki, de a család többi tagja igen és nekik nagyon ízlett. Édesanyám jegyezte meg, hogy a tojás töltelékében mintha a májat érezné, ami nem egy klasszikus kaszinótojás-töltelés, ám neki ez még így sokkal jobban ízlett, mint a hagyományos. Szóval azzal is nagyon elégedett volt.

Magáért a 6 személyes tálért 16.000 forintot fizettünk, de úgy, hogy ebbe már benne volt az extra elem, amit a hagyományos tál mellé kértünk, ami meg a mennyiségét illeti, szerintem, ha 10-en lettünk volna, akkor sem maradunk éhesek. Így tehát elmondható, hogy ár-mennyiség arányban is magasan vitte a prímet.

Azt, hogy a Markó csárdában jól főznek, tudtam eddig is, ez nem lepett meg. Ami viszont számomra itt nagyon pozitív volt, hogy ilyen rövid határidővel ennyire rugalmasan oldották meg a kérésem, mindenféle felár vagy másféle nehézség nélkül. Ez nagyon szimpatikus volt, és ezek után, ha a jövőben felmerülne máskor ilyen típusú ételrendelés, már tudom, hogy van egy hely, ahova fordulhatunk.

A hely elérhetőségei:

Hely: 6-os főút mentén a 210-es km-nél (Bakonya 7675)

Telefonszám: (20) 809 4953

Weboldal: www.markocsarda.hu

E-mail cím: markocsarda@gmail.com