Az Aldi Magyarország keddi közlése alapján tovább bővíti magyar beszerzésű termékeit. Az áruházlánc az alapvető tejtermékeket a jövőben kizárólag magyar beszállítóktól fogja vásárolni, 2022-től pedig az üzleteiben kapható valamennyi tojás is csak magyar forrásból származik majd.

A közleményben kiemelik, hogy az Aldi mind a 151 magyarországi üzletében érvényes lesz a szabály, a tejtermékek tehát csak magyar tej feldolgozásával készülhetnek. Kiemelték, hogy a 2008-as megjelenésük óta a duplájára emelkedett a magyar tejtermékeik száma.

Pusztai Ádám, az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. országos beszerzési igazgatója elmondta, hogy a 100 százalékban magyar frisshús-választékuk mellett az általuk értékesített évi több mint 40 millió liter tej, közel 1000 tonna rögös túró, 2800 tonna trappista sajt, mintegy 10 millió darab tejföl, közel 7 millió darab kefir és 3,5 millió darab natúr joghurt, illetve közel 90 millió darab tojás mind magyar forrásból érkezik. Ez pedig elmondása szerint a hazai agráriumnak, a gazdáknak, a tejfeldolgozóknak stabil felvevőpiacot, így biztos megélhetést is ad.

Forrás: HVG