Több mint ötven százalékkal nőtt az építőipari vegyi anyagok forgalmazásával foglalkozó pécsi Selena Hungária Kft. raktározási kapacitása egy csütörtökön átadott új, több mint százmillió forintból kialakított, 1500 négyzetméteres csarnoknak köszönhetően.

 A létesítményt a lengyel tulajdonú Selena csoport magyarországi jelenlétének huszadik évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen adták át a baranyai megyeszékhelyen.
Farkas Tamás, a társaság ügyvezetője az eseményen elmondta: a beruházásra a folyamatos növekedés miatt volt szükség, hiszen az elmúlt 10 évben a cég forgalma megháromszorozódott, az előző raktárépület viszont már nem tudta kiszolgálni a társaság igényeit.

Slawomir Majchrowski, a Selena csoport alelnöke kiemelte: a cég által előállított anyagok a világ élvonalába tartoznak mind a minőségüket, mind az értékesített mennyiséget tekintve. Közölte: bizonyos termékeikkel piacvezetők, például az egykomponensű poliuretán hab tekintetében cégük a világ három legnagyobb gyártójának egyike.
Jerzy Snopek, Lengyelország rendkívüli és meghatalmazott budapesti nagykövete beszédében nagyra értékelte, hogy a Selena húsz esztendeje van jelen Magyarországon és annak ellenére produkál évről évre egyre nagyobb eredményeket, hogy a világot lassan két éve sújtja a pandémia.

A magyarországi társaság tájékoztatása szerint a 35 céggel 18 országban jelen lévő és mintegy 2000 alkalmazottnak munkát biztosító, 1992-ben Lengyelországban alapított Selena csoport világviszonylatban az építőipari vegyi anyagok vezető forgalmazója és az egyik legnagyobb poliuretánhab-gyártója. A vállalat termékkínálatában megtalálhatók a habok, tömítők, ragasztók, vízszigetelő termékek, hőszigetelő rendszerek, rögzítők és egyéb kellékek.
A csoport magyarországi, a termékek forgalmazását végző leányvállalata, a 21 embert foglalkoztató pécsi székhelyű Selena Hungária Kft. 2001-ben kezdte meg működését. A társaság a nyilvánosan elérhető cégadatok szerint 2020-ban több 1,9 milliárd forint nettó árbevételt ért el 72 millió forintos nyereség mellett, míg 2019-ben 1,65 milliárd forint bevétel mellett 42 millió forintos eredménnyel zárt.

Az ügyvezető az MTI érdeklődésére közölte: 2021 végére a társaság bevétele várhatóan meghaladja majd a 2,3 milliárd forintot.