A Fidesz és az ellenzék is tudott új választókat maga mellé állítani, a verseny szoros, de az ellenzék továbbra is vezet.

A kormánypártok népszerűsége 34-ről 37 százalékra növekedett a teljes népesség körében a Závecz Research legutóbbi mérése alapján.

A Demokratikus Koalíció továbbra is a második helyen áll, bár egy százalékpontot veszített a párt a korábbi támogatottságához képest, jelenleg 13 százalékon áll. A jobbik a teljes népesség 9 százalékát tudhatja maga mögött. Az MSZP továbbra is 6 százalékon van. A Momentumnak sikerült elmozdulnia a 4 százalékos mélypontról, most 5 százalékon áll a párt. Az LMP, a Párbeszéd, a Kétfarkú Kutyapárt és a Mi Hazánk 2-2 százalékos.

A Závecz Research legutóbbi mérése szerint a választók aktivitása is emelkedett, mivel 25-ről 21 százalékra csökkent a pártnélküliek aránya. Az ellenzék táborához mintegy 150 új szavazó csatlakozott.

A biztos pártválasztók között az ellenzéki közös lista 49 százalékon áll, míg a Fidesz-KDNP 48 százalékos támogatottsággal bír a kutatás szerint.

Forrás: telex.hu