Ezen a hétvégén zsinórban a harmadik győzelmét aratta a Kozármisleny Sportegyesület NBI/B felnőtt női kézilabda csapata, kihasználta a hazai pálya előnyeit, és magabiztosan nyert a Szombathelyi KKA U19 ellen. Mindenki teljes erőből, odaadással hozzátette a magáét, szép volt, lányok!

Két győzelemmel a hátuk mögött nyilván kellő önbizalommal várták ezt a bajnokit, de ez önmagában nyilván kevés lett volna a győzelemhez. A szervezett, jó játék sem maradhatott el, amit többnyire sikerült is megvalósítaniuk.

A vendégek a meccs kezdete után már hamar jelezték, hogy nem csak asszisztálni akarnak ehhez a mérkőzéshez. Az első félidő közepéig így aztán fej-fej mellett haladt a két csapat, a 17. percben például még a Szombathely vezetett 8-7-re, ám onnan elhúztak a kozármislenyi lányok 11-8-ra. Később Scheffer góljával már öt is volt a gól különbség a két csapat között (15-10), végül az első félidő 16-13-as mislenyi vezetéssel zárult.

A folytatás sem volt sétagalopp, nagyon meg kellett dolgozni minden pontért! A vendégek sokáig ott loholtak a hazaiak nyakában, a 47. percben például 21-20 volt az állás, vagyis végig maximálisan kellett koncentrálniuk a kozármislenyi hölgyeknek, hogy ne érje őket kellemetlen meglepetés. Az utolsó negyedóra azonban már abszolút a hazai pályán szereplőké volt. Ebben az időszakban mindössze négy találatot engedélyeztek a vendég játékosoknak, akik kellőképp el is bizonytalanodtak, így a kozármislenyi hölgykoszorú rendre eredményes is volt. Lépésről lépésre növelték az előnyünket, és végül négy góllal, 28-24-re győztek!

Kovács Tamás, csapatmenedzser: „A terveink szerint játszottunk. Végig uraltuk a meccset, de nekünk is voltak hullámvölgyeink, amelyek miatt nem sikerült hamarabb eldönteni a mérkőzést. Sikerült jól forgatni a csapatot, és nagyon örömteli volt, hogy újra mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz! Csapatként kezdünk egyre jobban funkcionálni. A mérkőzéssel kapcsolatban talán csak a helyzetkihasználás miatt morgolódhatnék, de egy győztes meccs után ezt most nem teszem. Gratulálok a szombathelyi fiataloknak is, akik évről-évre bizonyítják, hogy jó munka folyik náluk is, most sem adták könnyen magukat! Gratulálok a lányoknak, köszönöm a stáb kiváló munkáját, és köszönöm hűséges szurkolóinknak, hogy kitartanak mellettünk! Januárban a Mohács elleni rangadóval folytatjuk! Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánunk!”

Kozármisleny SE–Szombathelyi KKA U19 28-24 (16-13)

Kozármisleny SE: Vig (kapus), Tóth I. (kapus), Wichmann (kapus), Brettner 5, Scheffer 5, Szemmelrock 4, Grénus 3, Schäffer 3, Szabó P. 3, Lengyel 2, Tobak 1, Halász 1, Hornyák 1, Markovics, Varga N., Bánhidi. Vezetőedző: Kovács Tamás.

Forrás: kozarmislenyse.hu