Gondoskodó államra van szükség! – jelentette ki Tóth Bertalan, az MSZP társelnöke pénteken Miskolcon.

Az ellenzéki politikus a párt Facebook-oldalán közvetített sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz torz társadalompolitikája oda ad a közösből, ahol már amúgy is van, főleg a saját oligarchiáinak.

„De az állam feladata nem az, hogy a Fidesz oligarcháit pénzelje, hanem, hogy ott segítsen, ahol szükség van rá” – tette hozzá.
 Tóth Bertalan azt ígérte, hogy a szocialista párt kormányra kerülve felszámolja az alacsony nyugdíjakat, béreket, segíti a fiatalok életkezdését. A rezsicsökkentést pedig nem csak megtartja, de kibővíti, és az alacsony keresetű, kisfogyasztóknak nagyobb kedvezményt biztosít.

„A gondoskodó állam a választási program része lesz, de ehhez kormányváltásra van szükség” – tette hozzá.
 Tóth Bertalan elmondta azt is, az MSZP parlamenti frakciója a 2018-as jelentősebb illetményemelés után a növekményt karitatív célokra ajánlotta fel, erre a szocialista képviselők összesen 20 millió forintot fizettek be.
Varga László szocialista országgyűlési képviselő, a térség ellenzéki képviselőjelöltje a sajtótájékoztatón azt mondta: gyenge a forint, sokan nagyon nehéz helyzetben vannak, az emeléseket elviszi az infláció, változásra van szükség, a megoldás pedig csak a kormányváltás lehet.

Közölte: amíg ez megvalósul, az MSZP próbál segíteni a hétköznapokban is, például országgyűlési képviselőinek felajánlásaiból. Ez Miskolcon is nagy segítséget nyújtott a Covid-időszakban, ebből milliós nagyságrendben vásároltak védőeszközöket, tisztítószereket, tartós élelmiszert.
Hozzátette, ezt folytatja a járvány 4. hullámában országszerte a szocialista párt. Csak Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a jelenlegi járványos időszakban 1,6 millió forintot fordítottak rászoruló családok, illetve velük foglalkozó intézmények támogatására, s ezt folytatódik az adventi időszakban – mondta Varga László.