Pontosan 10 nap van vissza karácsonyig, és lássuk be még előrejelző szemmel igen messze van.  Szokták mondani sok víz lefolyik a Dunán, de mától minden másnap egy cikkel jövünk a karácsonyi időjárásra kitérve.  

Sokatokban felmerül, hogy „Na de fehér lesz-e a karácsony?!”

Sajnos erre még választ nem tudunk adni, de igyekszünk a legpontosabban előrejelezni a következő időszakot.  Mi százalékokat nem írunk, mert szerintünk annak sok eredménye nem lenne ilyen időtávlatban.

Mi várható a következő 10 napban a modellek szerint?

Az eddigi modellfutások alapján csütörtökön egy gyenge hidegfront érkezik, kevés csapadékkal és élénk északnyugati széllel. Térségünkben az eső lesz jellemző. Kezdetben ebből a hidegfrontból még semmit sem fogunk észlelni, maradnak az éjszakai fagyok, nappal pedig 5 fokos maximumok lehetnek. Viszont a hideg kezdetben csak a magasban érkezik meg.

Vasárnap egy melegfront éri el térségünket, mely tiszavirág életű lesz, északnyugat felől hétfőn egy hidegfront érkezik erős, olykor viharos széllel és némi csapadékkal, ami zömében eső lesz.

Eddigi modellfutások alapján kedden (az év legrövidebb nappalán) lehet némi hószállingózás. A hideg északnyugat felől pedig folyamatosan szivárog be, napközben is fagyhat. Csapadék az eddigi előrejelzések alapján nem várható, száraz hideg lesz.

Ezek az eddigi kilátások, persze még nagyon sok minden változhat. De várhatóan hidegen alakulhat az ünnepünk, de hogy fehér lesz-e?!

Csütörtökön jövünk további friss információkkal!

(Meteo Mecsek)