A belga főváros kormányzata elfogadta a javaslatot, aminek keretében kétszer 30 ezer eurós (nagyjából 11 millió forintos) támogatást ad Brüsszel a Forbidden Colours (Tiltott Színek) nevű egyesületnek. Ez az egyesület a megkapott forrást a Budapest Pride illetve a lengyel LMBTIQ+ Friendly School Ranking rendelkezésére fogja bocsátani – írja a HVG-n az Eurológus.

A brüsszeli kormány azzal indokolta a döntést, hogy vezető szerepet kívánnak játszani az LGBTIQ+ mozgalmak egyenlőségért folytatott harcában. A felszabadított forrásokból a Forbidden Colours brüsszeli civil szervezet két olyan helyen is harcolhat majd az meleg jogokért, ahol jelenleg óriási nyomás nehezedik ezekre.

Mert a szerelemnek mindig és mindenhol szerelemnek kell lennie, de sajnos ez ma nem mindig és mindenhol magától értetődő – tette hozzá az európai és nemzetközi kapcsolatokért felelős brüsszeli államtitkár.

A magyar szervezetre, a Budapest Pride-ra azért esett a választásuk, mivel a kormány idén bevezette a melegellenes törvénynek nevezett rendelkezését. Amely tiltja a lehetőséget, hogy az LMBTIQ+ egyenlőségről beszéljenek olyan helyen, ahol gyerekek is tartózkodnak – írja a brüsszeli kormány.