Elhunyt Bakó Pál, a siklósi úszók vezetőedzője, mindenki Patyi bácsija 73 éves volt, tragikus hirtelenséggel érte a halál.

1962 júniusában a Siklós SE legújabb szakosztályaként megalakult a Siklósi Úszók Egyesülete, ahol 15-20 fiatal kezdett edzeni, versenyezni az új 50 méteres sportmedencében. A kezdeti célkitűzés – nem más, mint – a versenysport megteremtése, valamint a siklósi csapat megalapítása volt. Bakó Pál 1966-tól az alapító edzők mellett segített a fiatal úszók felkészítésében. 1971-ben szerzett képesítést és így már hivatalosan is edzőként folytathatta munkáját a siklósi úszók körében. Az elmúlt évtizedekben számtalan eredmény köthető a nevéhez, és több száz siklósi gyermek tanítása, edzése, versenyre készítése.

A 70-es évek végén társaival kezdeményezte a fedett uszodával nem rendelkező szakosztályok országos versenyét, 1978-tól a Siklós SE Úszószakosztályának edzői, vezetőedzői feladatait látta el.

Az elmúlt évtizedek töretlen edzői munkájának, kitartásának, lelkesedésének köszönhetően a siklósi úszók számos vidéki, országos és nemzetközi versenyen kiemelkedően, az országos ranglista élmezőnyében szerepelnek. Ezen eredmények megszerzésében nélkülözhetetlen szerepe van Bakó Pálnak, aki folyamatosan szívén viselte a siklósi úszók sorsát. Szervezte a tehetséges úszók edzését, versenyeztetését, szívügyének tekintette az utánpótlás nevelését. – írja a Siklósi Hírek.