A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokon kiszabott szabadságvesztés büntetés helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki Tolna megyében társaival hónapokon át jelentős mennyiségű kábítószerrel kereskedett.

A vád szerint a budapesti vádlott 2019-ben elhatározta, hogy rendszeres haszonszerzésre törekedve ismeretlen forrásból beszerzett kábítószereket értékesít. Ennek érdekében megállapodott egy régi ismerősével, hogy a kábítószereket elsősorban Tolna megyében terítik. Az ismerős 2019 márciusától mintegy fél éven át többször vett át a vádlottól értékesítési céllal kábítószert, amit személyesen, illetve alkalmanként élettársa és kiskorú lánya bevonásával értékesített. Az így szerzett bevétel egy részét az ismerős a vádlott cégének utalta, amelynek bankszámlájáról azt a vádlott felvette.

Az elsőfokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a vádlottat és ismerősét – a váddal egyezően – jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem és pénzmosás bűntettében, míg az értékesítésben közreműködő családtagokat kábítószer-kereskedelem, illetve kábítószer birtoklása vétségében mondta ki bűnösnek. Ezért a vádlottat 8 év, társát 7 év szabadságvesztésre, utóbbi élettársát és lányát közérdekű munkára ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentés iránt fellebbezett. Az értékesítésben közreműködő társaira az ítélet jogerőssé vált.

A fellebbező vádlott ügyében az eljárás a Pécsi Ítélőtábla előtt folytatódik. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú eljárásban az elsőfokon kiszabott fegyházbüntetés helybenhagyására tett indítványt.